Educatiesessie 6 maart 2019

De eerste educatie sessie van 2019 is volgeboekt. Tijdens de komende educatiesessies blijven wij dicht bij de bestuurlijke vraagstukken en DNB thema’s.

DNB meldt in haar vooruitblik 2019 o.a. de volgende risico’s voor de financiële sector: politieke onzekerheid, verandervermogen, IT disrupties en financieel economische criminaliteit. Specifiek voor pensioenfondsen benoemt DNB de volgende thema’s: nieuw pensioencontract, implementatie IORP II, duurzaam beleggen, financiële positie en voorbereiden kortingen, cyberrisico’s en datakwaliteit in een digitaliserende omgeving, integriteitstoezicht en gedrag & cultuur toezicht. Een hele mond vol. En ogenschijnlijk een waslijst aan vraagstukken.

Wat u kunt verwachten tijdens onze educatiesessie van 6 maart:

Wat zijn de belangrijkste trends in FinTech, en wat is de impact hiervan op de pensioensector?

Don Ginsel, founder van Holland FinTech, geeft u deze dag inzicht in de laatste FinTech ontwikkelingen en de relevantie hiervan voor de pensioensector. Wouter van Eechoud, directeur van pensioenfonds IBM, laat aan de hand van een praktijkvoorbeeld zien hoe pensioenfonds IBM (SPIN) met deze ontwikkelingen omgaat.

 

Don Ginsel (Holland FinTech)                                       Wouter van Eechoud (pensioenfonds IBM (SPIN))

Welke trends vragen in 2019 en 2020 bestuurlijke aandacht? En een persoonlijk perspectief op het verandervermogen van de pensioensector

Janwillem Bouma, partner Montae, vertelt u waar de bestuurlijke aandacht in 2019 en 2020 naar uit moet gaan. Johan Reesink, ex-voorzitter pensioenfonds huisartsen, huisarts en bestuurslid Pensioenfederatie, deelt zijn perspectief op het verandervermogen van de pensioensector tijdens de educatiesessie op 6 maart.

 

 

Janwillem Bouma (Montae)                                             Johan Reesink (pensioendeskundige)

Presentaties:

‘DNB toezichtthema’s & Bestuurlijke Aanpak’ – Janwillem Bouma (Montae)

‘Een persoonlijk perspectief op het verandervermogen van de pensioensector’ – Johan Reesink (Pensioendeskundige)

‘Why innovate?’ – Don Ginsel (Holland FinTech)

‘Innovatie in pensioen – Wouter van Eechoud (SPIN)


Praktisch:

Datum: woensdag 6 maart 2019
Bijeenkomst: 15:00 tot 18:00 uur
Borrel: 18:00 – 19:00 uur
Waar: Beatrixgebouw Utrecht

Print deze post
Dit artikel delen: