Pensioenfondsen Werkgevers Ondernemingsraden Overheden

Montae voor pensioenfondsen

Onze meer dan 80 professionals, van actuarissen en consultants tot pensioenjuristen en risicomanagers, voeren alle voorkomende werkzaamheden voor een pensioenfonds snel en secuur uit. Zij snappen pensioen en alles wat erbij komt kijken.

Pensioenfondsen dragen veel financiële verantwoordelijkheden. Naar de deelnemers, bestuurders zelf, naar werkgevers en naar de wetgever. Ondertussen lopen de dagelijkse pensioenfondszaken gewoon door: premies worden geïnd, vermogens belegd, pensioenen uitgekeerd … en over dit alles moet natuurlijk ook goed worden gecommuniceerd.

Expertises

Via begeleiding, advies en realisatie helpt Montae besturen en bestuursbureaus hierbij. Bijvoorbeeld bij het:

  • Inrichten van het bestuursbureau;
  • Vinden van de optimale taken- en verantwoordelijkhedenverdeling;
  • Verhogen van de bestuurlijke effectiviteit;
  • Begeleiden van strategie- en verandertrajecten;
  • Volledig en helder informeren van stakeholders over de mogelijke risico’s.

Margo of Sander vertellen u graag hoe Montae uw pensioenfonds kan ondersteunen.

Effectief en efficiënt besturen

Montae snapt bestuursondersteuning als geen ander. Al sinds 2008 behoort dit tot een van onze expertises en ondersteunen we tal van ondernemings- en bedrijfstakpensioenfondsen. Op organisatorisch en beleidsmatig vlak. En, dankzij onze multidisciplinaire aanpak, gebeurt dat uiteraard altijd op het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau. Montae verzorgt voor ruim 15 fondsen de bestuursondersteuning.

Lees meer >

Risk & Investment

Met risk & investment consulting helpen wij pensioenfondsen bij het beheersen van risico’s: financieel en niet-financieel. Samen ontwikkelden onze specialisten in beleggen, actuariaat, governance, AO/IB en accountancy hiervoor een slimme tool. Maar als pensioenfondsbestuur of beleggingscommissie kunt u ook bij ons terecht voor advies en ondersteuning, bijvoorbeeld

Lees meer >

Actuariaat

Ook actuariële zaken, zoals het doorrekenen en evalueren van risico’s, zijn voor Montae gesneden koek. Bijvoorbeeld financiële prognoses van aanspraken en kosten, ingewikkelde fusievraagstukken, het actuariële jaarwerk, asset-liability management studies, haalbaarheidstoetsen, herstelplannen, IFRS-vraagstukken…

Lees meer >

Communicatie

Met een frisse aanpak op maat helpen we u met plezier bij het inrichten van uw communicatiebeleid. Dit doen wij onder andere door middel van deelnemersonderzoek en strategiesessies. Kortom wij helpen u bij het behalen van uw communicatie doelstellingen. Want Montae ondersteunt u bij het opstellen en uitvoeren van uw beleid.

Lees meer >