‘’Informatiebeveiliging speelt een rol in alles wat we doen bij Montae. Met het behalen van de ISO certificering voor Informatiebeveiliging is dit extern getoetst en bevestigd. Dat is van grote waarde voor onze klanten. Zij kunnen erop vertrouwen dat wij vertrouwelijk en integer met hun gevoelige gegevens omgaan.’’

Lucienne van Paassen, managing partner Montae, vertelt vol trots dat de hele Montae organisatie ISO gecertificeerd is. In mei 2019 heeft Brand Compliance een audit uitgevoerd om te toetsen of Montae voldoet aan het ISO 27001:2013 Informatiebeveiliging normenkader. Het oordeel was positief. ‘’Montae heeft mij positief verrast tijdens de ISO 27001 audit” zegt Aad Oosthoek, auditor bij Brand Compliance. “Ik maak zelden mee dat een gehele organisatie bij de initiële audit zo bewust bezig is met informatiebeveiliging. Dat is een compliment waard.’’

Altijd al zo gewerkt

De ISO-certificering omvat de vastlegging van het beleid voor informatiebeveiliging en alle interne en externe procedures. Voorbeelden hiervan zijn screening van mensen, toegangsbeveiliging (fysiek en digitaal) en het beheren en verwerken van informatie. De certificering geldt voor alle vestigingen en business kolommen van Montae.

‘’Voor onze medewerkers is er weinig veranderd, want wij hebben altijd al zo gewerkt”, zegt Lucienne van Paassen. “De ISO certificering heeft er wel voor gezorgd dat wij de processen nog beter hebben vastgelegd. De toetsing door een externe partij, die dit jaarlijks zal herhalen, biedt klanten een extra zekerheid dat wij voortdurend bezig zijn met informatiebeveiliging en dat hun gegevens bij ons in goede handen zijn.”

Voortdurende aandacht voor informatiebeveiliging

Montae is vastbesloten in de komende jaren het certificaat te behouden, niet alleen door de bestaande activiteiten steeds te toetsen aan de normen, maar ook door nieuwe producten en processen meteen in te passen in het informatiebeveiligingsbeleid.

Wilt u meer lezen over de inhoud van onze ISO 27001:2013 certificering? Klik dan op het onderstaande logo.

Print deze post
Dit artikel delen: