“Duidelijk verschillende perspectieven”, “waardevol” en “inspirerend”, dat waren de meest gehoorde reacties na afloop van de educatiesessie op woensdag 27 september. Dit keer was het thema: “In control of niet? That is the question”.

Martin van der Pot van DNB maakte duidelijk waarom en hoe DNB on-site beleggingsonderzoeken uitvoert en hoe bestuurders zich goed kunnen voorbereiden (en wat ze zeker niet moeten doen). De meeste deelnemers gaven desgevraagd aan de waarde te zien van DNB onderzoeken.

Prof. Strikwerda verbond het wetenschappelijk perspectief met praktijkervaring over “in control vraagstukken”. Hij maakte op zijn eigen wijze kraakhelder wat het verschil is tussen de benadering van accountants en wat die van bestuurders zou moeten zijn. Prof. Strikwerda draaide het ook om: geen “three lines of defence”, maar “three lines of attack”.

Leen Meijaard borduurde voort op de vorige sprekers en gaf zijn lessen uit de praktijk mee aan de deelnemers. De voorbeelden over Ajax en het belang van een degelijke beloning voor risico managers zullen nog wel naverteld worden (zeker door de risico managers).

De presentaties zijn hier te downloaden.

De volgende educatiesessie met als onderwerp “het optimale bedrijfsmodel voor pensioenfondsen” vindt plaats op woensdag 29 november in het Beatrixgebouw in Utrecht. U kunt zich alvast aanmelden door een mail te sturen aan communicatie@montae.nl.

Dit artikel delen: