Besturen zijn aan de slag met IORP II. Uit onze analyse, de eerste praktijkervaringen en de vorige educatiesessie blijkt dat besturen “worstelen” met de inrichting van de 3 sleutelfuncties:

  • de interne auditfunctie
  • de risicobeheerfunctie
  • de actuariële functie

Daarom organiseren wij op 4 juli een “educatiesessie verdieping – IORP II sleutelfuncties”.

Sprekers:

Professor Strikwerda (managementconsultant, hoogleraar UvA, president-commissaris) laat vanuit wetenschappelijk perspectief zijn licht schijnen over de “sleutelfuncties” en legt de denkbeelden achter deze functies bloot. Professor Strikwerda zal ingaan op de vraag: Hoe kunnen pensioenfondsen optimaal hun keuzes voor de sleutelfuncties maken en implementeren?

Rob Kragten (algemeen directeur Unilever APF) deelt zijn ervaringen met het werken met sleutelfuncties / three lines of defence model. Unilever APF werkt hier al een aantal jaren mee en Rob heeft meer dan 25 jaar ervaring in de pensioensector. Rob gaat in op vragen als: Hoe zijn de keuzes indertijd gemaakt? Welke motivatie heeft Unilever APF voor deze keuzes? Hoe werkt het in de praktijk?

Montae deelt haar inzichten over de inrichtingsvraagstukken rondom IORP II. Zo gaat Montae in op bestuurlijke afwegingen rondom de sleutelfuncties, de kansen die het mogelijk biedt en op welke wijze (inclusief tijdslijnen) besturen kunnen zorgen dat zij IORP II op tijd (januari 2019) en zorgvuldig kunnen implementeren.

Praktisch:

Datum: woensdag 4 juli 2018
Tijd: 15.00 tot 18.00 uur
Waar: Beatrixgebouw Utrecht

 

Aanmelden? Klik hier om u in te schrijven.

 

Dit artikel delen: