De definitieve Europese richtlijn is gepubliceerd en moet begin volgend jaar verankerd zijn in de nationale wetgeving. DNB heeft IORP II benoemd als toezicht thema voor 2018. DNB is gestart met het bevragen van pensioenfondsen naar hun voortgang en voorbereiding op IORP II. 13 januari 2019 moet IORP II in Nederland van kracht zijn. En daarop kunnen we maar beter voorbereid zijn.

Nederlandse pensioenfondsen: puzzel te leggen

IORP II raakt o.a. governance, risico management, ESG en communicatie van pensioenfondsen. De impact van IORP II zal per fonds verschillen. In onze praktijk zien wij bijvoorbeeld dat pensioenfondsen die hun bestuursmodel aanpassen, nu al rekening houden met het ‘three lines of defence’-model. Dit model past niet als vanzelfsprekend op pensioenfondsen. Pensioenfondsen zullen zelf de puzzel moeten leggen.  De aanpassingen van governance en risicomanagement vragen veelal ook betrokkenheid van het verantwoordingsorgaan en het Interne Toezicht. Werk aan de winkel dus voor pensioenfondsen.

Educatiesessie: wat moet u doen om op tijd aan de nieuwe eisen te voldoen?

Op woensdag 18 april as. van 15.00 tot 18.00 uur tijdens onze educatiesessie staat de impact van IORP II op Nederlandse pensioenfondsen centraal: wat moet u doen om te zorgen dat u op tijd aan de nieuwe eisen voldoet?

Het programma:

  • Montae
    • Samenvatting: wat betekent IORP II voor Nederlandse pensioenfondsen?
  • SZW
    • Wet- en regelgeving: hoe ziet het wetgevingstraject eruit?
  • DNB
    • Toezicht: in dialoog met de toezichthouder over de inrichting van IORP II

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom IORP II? Schrijf u dan nu in voor onze educatiesessie. De sessie wordt gehouden op woensdag 18 april van 15.00 tot 18.00 uur in het Beatrixgebouw in Utrecht.

INSCHRIJVEN EDUCATIESESSIE – KLIK HIER

Dit artikel delen: