Woensdag 18 september kwamen pensioenfondsbestuurders bijeen in het het Beatrixgebouw te Utrecht. Het beheersen van IT-Innovatie en de digitalisering van de pensioenwereld waren het onderwerp van de dag.

Implementatie in de praktijk

De ambitie om te innoveren? Hoe doet men dat beheerst en met een positief eindresultaat? Peter Paul Solkesz sprak over zijn ervaringen met Cloud Computing en de implementatie in een omgeving die onder stevig toezicht staat. Peter Paul zijn advies, ren niet op elke bal. Maak keuzes en begin eenvoudig. Gebruiksgemak moet worden afgewogen tegen veiligheid. Hoe groter het gemak, hoe minder de veiligheid.

Innovaties in de financiële sector

Bob Mohr sprak tijdens de educatiesessie over zijn ervaringen met innovatie en risicomanagement in de bankensector. Een sector waar veel innovatie plaatsvindt. Nieuwe technologieën en applicaties zoals de Bitcoin, Tikkie, ApplePay en Knab zijn hier voorbeelden van. Als het gaat om het beheersen van innovatie en ontwikkelmethodes is de Agile ontwikkelmethode een methode die extra aandacht behoeft. Stel het kader vast en bepaal de risico’s en toepasselijke wet- en regelgeving en werk naar Minimal Viable Product toe dat direct compliant is.

Cybersecurity

Erno Doorenspleet (IBM) heeft met zijn presentatie inzicht gegeven in de capaciteiten van hackers anno 2019. Door het beveiliging van ICT systemen en devices verminder je de kans om gehackt te worden, maar wat als dit toch gebeurd? Denk na over een draaiboek in het geval van een cyberaanval of datalek. De schade beperken door juist te handelen, maar handelt u juist in een stressvolle situatie?

Tot slot

Stefan van de Giessen (Montae) heeft de sessie samengevat en een aantal handvatten aangereikt. Wilt u meer weten over het beheersen van uw IT-systemen? Neem contact op met Stefan van de Giessen.

Klik hier om de presentaties van Peter Paul Solkesz, Bob Mohr en Stefan van de Giessen te bekijken

Klik hier om de presentatie van Erno Doorenspleet te bekijken.

 

Dit artikel delen: