Pensioen en onbetaald verlof

Hoe is in uw pensioenregeling de pensioenopbouw tijdens onbetaald verlof geregeld? De regels zijn onlangs verduidelijkt. Perioden van verlof tellen in beginsel mee als diensttijd zolang de dienstbetrekking voortduurt. In een periode van onbetaald verlof is het loon nihil of aanzienlijk lager is dan gebruikelijk. Dit leidt tot een conflict met de wet Loonbelasting. De geruststelling komt echter van de Staatssecretaris van Financiën, die heeft goedgekeurd dat strikte toepassing van de wet Loonbelasting achterwege dient te blijven. Opbouw tijdens onbetaald verlof blijft dus mogelijk.

Fiscale kansen

Wist u bijvoorbeeld dat:

  • Onder voorwaarden een collectieve overlijdensrisicoverzekering kan vallen onder de werkkostenregeling met fiscaal voordeel?
  • Als u een beschikbare premie regeling heeft en de regeling “knelt” door de maximale staffelpercentages, u onder voorwaarden kan kiezen voor een lagere rekenrente dan 3%? Dit levert hogere staffelpercentages op.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neemt u dan contact op met René van Dongen via: rene.van.dongen@montae.nl of 06 211 92 178.

© Montae

Print deze post
Dit artikel delen: