“Kleine bedrijven helpen met dienstverlening van Montae kwaliteit tegen MKB-prijs”

“Binnen de pensioensector is Montae inmiddels wel bekend, maar de meeste bedrijven kennen ons nog niet. Ook denkt men vaak dat wij alleen pensioen voor grote ondernemingen doen. Vanuit kantoor Eindhoven willen we ons ook gaan richten op MKB-bedrijven die hun pensioenregeling willen aanpassen of die nog geen pensioenregeling hebben. Wij willen ze helpen door hen te wijzen waar ze op moeten letten en welke oplossingen ze kunnen kiezen op basis van hun wensen en financiële mogelijkheden.”

Ramon Verspeek is senior adviseur bij Montae en sinds kort ook ‘directeur Eindhoven’. Sinds dit voorjaar heeft Montae naast de hoofdvestiging in Rijswijk een kantoor geopend in de voormalige Philips lichttoren in het hart van Eindhoven. Ramon, die zelf uit de regio komt, runt het kantoor samen met Claudette Blankestijn en met support van Montae partner Hans Kennis, die ook een grote voorliefde voor de Brabantse stad heeft.

Voortrekkersrol voor Eindhoven

Eindhoven is volgens Ramon een aantrekkelijke vestigingsplaats. “Het is de vijfde stad van Nederland en een centrale locatie voor onze relaties in het zuiden van het land. Eindhoven is een brainport met veel innovatieve bedrijven en dan praat ik niet alleen over grote ondernemingen als ASML en Philips, maar ook over vele nieuwe bedrijven in specifieke branches zoals food en ICT. Die kunnen wij goed bedienen. Natuurlijk heeft ook Eindhoven te kampen met de economische crisis, maar ik ben ervan overtuigd dat deze regio een voortrekkersrol gaat spelen als de Nederlandse economie straks weer herstelt.”

Samenwerkingsverbanden zoeken

Natuurlijk is het prettig voor de klanten in het zuiden van het land dat Montae daar nu een vestiging heeft. Ramon en Claudette werken er hard aan om het relatienetwerk uit te breiden. Daarbij richten zij zich ook nadrukkelijk op MKB-bedrijven en op samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld adviseurs die vanwege de nieuwe Wft-eisen en het provisieverbod stoppen met pensioenadvisering. Wij kunnen hen helpen om toch Wft-proof advies te bieden aan hun klanten. Wij kunnen ondernemers helpen die hun pensioenregeling willen aanpassen en wij kunnen hun pensioenregeling voor hen doorlichten. Zo  kunnen we bijvoorbeeld kijken of de risico’s met betrekking tot overlijden en arbeidsongeschiktheid goed zijn afgedekt. Als dat niet goed is geregeld, kunnen de financiële gevolgen groot zijn.”

Pensioenscan licht regeling door

Voor het doorlichten van de pensioenregeling heeft Montae een speciale pensioenscan ontwikkeld die tegen een vaste lage prijs wordt aangeboden. “Het is de bedoeling dat wij MKB klanten dienstverlening van Montae kwaliteit gaan bieden, maar afgestemd op hun budget. We hebben ook producten die we gratis aanbieden zoals een pensioenhandboek voor werkgevers met veel nuttige informatie of een speciale website voor ondernemingsraden.”

Gunfactor is groter in het Zuiden

Vereist zaken doen in Eindhoven een andere aanpak dan in Rijswijk? “De gunfactor is in het Zuiden nog meer van belang dan in het Westen”, zegt Ramon. “Het is ons kent ons. Het gaat er vooral om dat je een betrouwbare partner bent. Dat willen we zijn, voor bestaande en nieuwe klanten.”

Tip: Montae is er ook voor pensioenvragen van kleine bedrijven.

Ramon Verspeek

@ ramon.verspeek@montae.nl
T 06 – 137 602 99

© Montae

Print deze post
Dit artikel delen: