Beter begrip van pensioen door professioneel advies

“Deel van de kernwaarden van Kohler zijn building trust en focus on the end customer. Vertrouwen geven is precies wat Claudette Blankestijn van Montae heeft gedaan. Ze heeft mijn pensioendossier met veel kennis van zaken behandeld en een specifiek klantgericht advies uitgebracht. Ze had zich goed ingelezen en luisterde aandachtig en met begrip voor iemand zoals ik. Iemand voor wie de pensioenmaterie geen dagelijkse kost is.”

Jos Raats is Managing Director Global Marine & EMEA voor Kohler, een wereldwijd concern met een zeer brede mix van activiteiten en producten. Die varieert van keukens, badkamers, meubels, generatoren en motoren tot zelfs vijfsterren hotels en PGA golf resorts. Jos is ondermeer wereldwijd verantwoordelijk voor het bedrijfsonderdeel dat maritime generatorsystemen ontwikkelt en levert voor zowel grote plezierjachten als commerciële toepassingen. Het bedrijfsonderdeel is internationaal georiënteerd en heeft een relatief kleine ondersteunde vestiging in het Brabantse Zevenbergen. Na zijn technische opleiding aan de voormalige ATS in Apeldoorn, werkte Jos voor verschillende grote internationale ondernemingen. Hij woonde en werkte enkele jaren in de Verenigde Staten, gaf leiding aan operaties in Afrika en zette een bedrijf op in Rusland. Inmiddels werkt hij al 11 jaar voor Kohler.

Pensioen bij elkaar houden

“Ik heb altijd geprobeerd om administratief in dienst te blijven van een Nederlandse entiteit”, zegt Jos. “In het begin had ik een eindloonregeling. Ik heb vervolgens in de loop der jaren steeds geprobeerd mijn pensioen zo veel mogelijk bij elkaar te houden. Dat is aardig gelukt tot de verzekeraar liet weten dat zij ging stoppen met eindloonregelingen. Bij de toenmalige tussenpersoon was degene met de juiste pensioenexpertise een periode niet beschikbaar. Daardoor zijn toen wat dingen fout gegaan en ik heb zelf ook steken laten vallen door niet alert genoeg op bepaalde zaken te reageren. Onze accountant Baker Tilly Berk deed de suggestie om Montae er eens naar te laten kijken. Dankzij Claudette is het pensioen nu weer op orde. Zij heeft een heel duidelijke presentatie gemaakt waardoor ik veel beter begreep hoe mijn pensioen is geregeld. Wellicht had ik destijds, als ik toen op eenzelfde manier was voorgelicht, een ander alternatief voor de eindloonregeling gekozen.”

Verliezen in vakjargon

Volgens Jos is het probleem dat je jezelf als leek verliest in het pensioen vakjargon en hoe die verschillende termen met elkaar zijn verbonden. “Je moet je inlezen in iets wat niet je vakgebied is. Na twee weken heb ik ondertussen weer allerlei andere zaken aan mijn hoofd gehad. Dan weet je alle details niet meer die je eigenlijk zou moeten weten als je een diepgaand gesprek over pensioen aangaat.” Claudette heeft hem stap voor stap uitgelegd waar hij stond en wat er zou moeten gebeuren. Daarnaast heeft Montae direct contact onderhouden met de pensioenverzekeraars om duidelijkheid te geven over het dossier en om de juiste verwerking van het dossierverleden te bespoedigen. Als basis heeft hij nu een beschikbare premieregeling. Daarboven een faciliteit voor het inkomen boven € 100.000. “Daarvoor heeft Montae drie offertes opgevraagd. Vervolgens hebben we die samen doorgesproken waarbij alle plussen en minnen aan de orde kwamen. Uiteindelijk kon ik daardoor een weloverwogen besluit nemen.”

Goedkeuring door Amerikaanse moeder

Het Amerikaanse hoofdkantoor moest akkoord gaan met de nieuwe opzet voor het pensioen. “Daar heeft Montae toen een Engelstalige presentatie voor opgezet, waarin helder was weergegeven wat voor veranderingen er waren geweest, hoe daarop in de Nederlandse markt is gereageerd en hoe de wijzigingen die wij voorstelden daarin pasten. Vervolgens was het akkoord en, mede door die presentatie, eigenlijk een hamerstuk.”

Het onderdeel zijn van een groot internationaal concern geeft volgens Jos een bijzondere dimensie aan het arbeidsvoorwaardenpakket. “Wij zijn een relatief kleine business unit in een wereldwijd concern met meer dan 35.000 medewerkers. Het is een uitdaging om die business unit op te tuigen op een manier die juridisch voldoet aan de wetten en regels van het vestigingsland en die tevens de binnen het concern geldende procedures en policies in acht neemt. Een goed doordachte pensioenregeling hoort daar bij. Om daarvoor de juiste overweging te maken heb je de hulp nodig van een specialist zoals Montae.”

Comfort

Jos is blij dat hij nu een veel beter beeld heeft van zijn pensioensituatie. Ook heeft Claudette nog naar de pensioenregeling van de overige medewerkers van het Nederlandse bedrijfsonderdeel gekeken. “We nu hebben echt het comfort dat we als werkgever aan alle eisen voldoen om onze mensen een goed pensioen te bieden. Over een half jaar gaan we wellicht weer eens kijken. Ik houd niet dagelijks bij wat de overheid allemaal verandert, maar het is goed te weten dat Montae dat wel doet.”