Montae: ruim baan voor jong talent

Ruim baan voor jong talent

“Het is belangrijk voor een organisatie om niet alleen ervaren mensen te hebben, maar ook nieuwe talenten die zich kunnen ontwikkelen. Het begeleiden van die jonge mensen kost veel tijd, maar het is waardevol en leuk om te doen.”

René den Hertog heeft naast zijn drukke dagelijkse werkzaamheden als partner en senior actuaris van Montae speciale verantwoordelijkheid voor het opleidingstraject voor jonge academici dat het pensioenbureau in najaar 2015 is gestart. ‘The class of 2019’ omvat Priscilla Lie Kie Sang en Christopher Lazarom. Het is voor René geen volledig nieuwe activiteit. “Bij mijn vorige werkgevers had ik ook jonge mensen onder mijn hoede. Het is mooi om hen te begeleiden bij hun ontwikkeling in het pensioenvak. Zelf ben ik ook dankbaar voor de kansen die ik destijds heb gekregen toen ik als jonge actuaris ging werken.”

Meteen vol aan de bak

Overigens moeten de twee jonge talenten meteen vol aan de bak en worden ze ingezet voor opdrachten voor klanten. “Bij de opdrachten voor klanten gaat het niet alleen om werkzaamheden voor senior specialisten. Er zijn ook werkzaamheden die juist prima gedaan kunnen worden door medewerkers voor wie een lager uurtarief geldt. Dit is gunstig voor onze klanten.

Goed begeleiden

René vertelt dat Priscilla en Christopher ook geregeld meegaan naar bezoeken bij klanten en zelf met klanten contact onderhouden. “Daarnaast probeer ik minstens één keer per week een paar uur met hen te zitten en onderwerpen te behandelen als het nFTK, IFRS en de verschillende pensioenregelingen die er zijn.” Verder heeft René op dagelijkse basis veel contacten met hen om te horen waar ze mee bezig zijn, hoe dat werk vordert en of er knelpunten zijn. “In de huidige maatschappij worden jongeren vaak geacht maar aan een half woord genoeg te hebben en verder zelf maar hun weg te vinden. Wij willen deze jonge talenten zeker volop de ruimte geven, maar hen wel goed begeleiden bij hun stappen in het pensioenvak.”

Pensioenliefhebbers

Het plan is dat Priscilla en Christopher zich in eerste instantie breed ontwikkelen en hopelijk net zulke pensioenliefhebbers worden als de andere collega’s binnen Montae.

René den Hertog

© Montae